متن کامل خبر


 
دانشگاه تربیت مدرس این ظرفیت را دارد که محوریت پروژه های ملی را بپذیرد

خلاصه خبر: معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم، در بازدید از ساختمان شماره دو پارک علم و فناوری مدرس، به شأن بالای دانشگاه تربیت مدرس و انتظاراتی که از این دانشگاه وجود دارد اشاره کرد و گفت: انتظار داریم دانشگاههای برتر بیش از بقیه دانشگاهها نقش آفرینی کنند و پارک های علم و فناوری قوی و قابل قبولی داشته باشند.

معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم، در بازدید از ساختمان شماره دو پارک علم و فناوری مدرس، به شأن بالای دانشگاه تربیت مدرس و انتظاراتی که از این دانشگاه وجود دارد اشاره کرد و گفت: انتظار داریم دانشگاههای برتر بیش از بقیه دانشگاهها نقش آفرینی کنند و پارک های علم و فناوری قوی و قابل قبولی داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس؛ دکتر وحید احمدی معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست اظهار داشت: تا چندی پیش در دانشگاهها توجه، بیشتر معطوف به بحث پژوهش بود و رویکرد به فناوری و تجاری سازی کمرنگ می نمود. با تأکید مقام معظم رهبری و اصرار دولت به تغییر نگرش دانشگاهها و اعضای هیأت علمی، درک هماهنگ و همگرایی در زمینه تولید فناوری و عرضه محصول و ایجاد فضای کارآفرینی در کشور ایجاد و مورد توجه قرار گرفت. در این خصوص انتظار داریم دانشگاههای برتر که از ظرفیت بیشتری برخوردارند، پیشرو بوده و بیش از بقیه دانشگاهها نقش آفرینی کنند و پارک های علم و فناوری قوی و قابل قبولی داشته باشند.
وی بر ضرورت استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها برای تحقق اقتصاد مقاومتی تأکید کرد و افزود: محور اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است. باید در دانشگاه ها فضای رغبت و شور و هیجان ایجاد شود. با توسعه مراکز رشد و پارک های علم و فناوری می توان رویکرد جدیدی فراهم کرد. در این زمینه تحریک تقاضا، ساماندهی عرضه و تقویت فضای عرضه از اهمیت برخوردارند. تنها با عرضه نمی‌توان در زمینه اقتصاد مقاومتی فعالیت کرد، بلکه باید اقدام به شناسایی نیازهای موجود کرده و هم تقاضا را تحریک کرد. با ایجاد انگیزه و علاقه در بخش خصوصی و معافیت های مالیاتی که در بخش هایی نظیر حوزه صنعت و معدن ایجاد شده، بحث تحریک تقاضا با موفقیت دنبال شده است. در مورد عرضه نیز ضمن هماهنگی با وزارتخانه های مختلف، طلسم ارتباط با صنعت شکسته شد و اتصال صنایع با دانشگاهها صورت پذیرفت. از سویی دانشگاهها هم باید اساتید خود را با مراکز صنعتی و کارخانه ها ارتباط داده و خلأ های موجود را پر کنند.

معاون پژوهشی  و فناوری وزیر علوم

احمدی تصریح کرد: یکی از پروژه های ملی در زمینه اقتصاد مقاومتی که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصویب شده، ایجاد دانشگاه کارآفرین است که در این زمینه از دانشگاه های بزرگی چون دانشگاه تربیت مدرس بیشتر انتظار می رود.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم ادامه داد: در حوزه تجاری سازی کار بسیار دشورای پیش رو داریم. تجاری سازی صرفا پارک علم و فناوری نیست. پارک یک ابزار است که می تواند نقش آفرینی کند اما در بحث تجاری سازی حضور افرادی که ذی نفع هستند دارای اهمیت بسیاری است. افرادی که در شرکت های خصوصی حرفه ای هستند و با ایجاد ارتباط با دانشگاه و اساتید، پروژه هایی که می توانند خروجی خوبی داشته باشند را شناسایی می کنند. وجود آدم هایی با دید تجاری و دید علمی و سرمایه گذارانی که به دنبال موارد قابل سرمایه گذاری هستند در بحث تجاری سازی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی در پایان دانشگاه تربیت مدرس را دارای ظرفیت محوریت در پروژه های ملی دانست و گفت: دانشگاه تربیت مدرس این ظرفیت و قابلیت را دارد که محوریت و مسئولیت برنامه های ملی را بپذیرد. دانشگاه تربیت مدرس می تواند برای خلق موقعیت های جدید یک پایلوت باشد و یا یکی از 5 دانشگاه برتر کشور در سطح بین المللی که جزء برنامه های اقتصاد مقاومتی مصوب وزراتخانه است، شود.

 


29 خرداد 1395 / تعداد نمایش : 2307