متن کامل خبر


 
بررسی نحوه مدیریت پسماندهای آزمایشگاهی در نشست شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه

خلاصه خبر: در نوزدهمین نشست شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه که بیست و یکم شهریور ماه با حضور اعضای آن برگزار شد، گزارشی از مدیریت پسماندهای آزمایشگاهی در آزمایشگاه های گروه مهندسی بهداشت محیط ارائه گردید.

در ابتدای این نشست دکتر فصیح پور دبیر شورا خاطرنشان کرد: پروپوزال برنامه مدیریت سبز امسال دانشگاه نوشته شده و پس از امضای رییس دانشگاه به وزارتخانه فرستاده می شود تا بتوانیم بودجه مربوط به آن را دریافت کنیم.
در ادامه دکتر آرش رضایی در خصوص مدیریت پسماندهای آزمایشگاهی در آزمایشگاه های گروه مهندسی بهداشت محیط گزارشی ارائه کرد.
وی گفت: پسماندهای تولیدی در گروه مهندسی بهداشت محیط شامل پسماند جامد (شبه خانگی، عفونی و خطرناک) و پسماند مایع شامل عفونی وشیمیایی ( قابل تخلیه به شبکه فاضلاب شهری و غیر قابل تخلیه) می شود.
وی با اشاره به ضرورت کاهش پسماندهای آزمایشگاهی تاکید کرد: تنها خرید آنچه نیاز است و به مقدار مورد نیاز، خرید مواد آزمایشگاهی از شرکت معتبر، وجود برنامه خرید مرکزی، برچسب گذاری ظروف آزمایشگاه، استفاده از تجهیزات با دوام، تسلط به روش آزمایش و حذف مواد غیر ضروری و توجه به زمان ماندگاری محول های استوک و عدم تهیه در حجم بیش از مقدار مصرفی را از راهکارهای کاهش پسماندهای آزمایشگاهی عنوان کرد.
وی در ادامه در خصوص روش استفاده مجدد پسماندهای آزمایشگاهی، محل قرار گیری مخازن پسماند آزمایشگاهی جامد، اقدامات بی خطرسازی پسماند عفونی قبل از ذخیره، ویژگی های محل ذخیره پسماندهای ازمایشگاهی و روش دفع پسماندهای ازمایشگاهی مطالبی را عنوان کرد.
وی تصریح کرد: مسئولیت دفع پسماند آزمایشگاهی با تولیدکننده است و دفع پسماندهای از سوی شرکت مپصا انجام می شود. تکنولوژی دفع برای پسماندهای مایع و جامد آزمایشگاهی ؛ سوزاندن بهداشتی و ایمن (تکنولوژی ATI Environment) است که شامل 4 مرحله سیستم تغذیه اتوماتیک، اتاق احتراق و اتاق پس از احتراق ، سیستم خنک کننده کار و سیستم فیلتر می باشد.
در ادامه اعضای شورای سبز در خصوص نحوه دفع پسماندهای دانشگاه مطالبی را عنوان کردند.
دکتر فتح الهی اظهار کرد: هیچ آزمایشگاهی حق ندارد پسماند کار خود را داخل سینک بریزد و پسماندها باید جمع آوری و در اختیار شرکت های مربوطه قرار گیرد. پسماندهای آزمایشگاهی بر اساس آیین نامه مصوب شورا باید جمع آوری شود و ما تنها دانشگاهی هستیم که برای پسماندهای آزمایشگاهی ایین نامه مصوب و جامعی داریم و آموزش دانشجویان نیز از سوی شورای HSE ارائه می شود و ما به زیرساخت های لازم برای اینکه زباله ها جای خاصی قرا بگیرند و به شرکت های مربوطه داده شوند نیاز داریم و دانشکده ها و گروه ها باید از ظرفیت های مشترک خود به خوبی استفاده کنند.
در ادامه در خصوص تصفیه فاضلاب استخر دانشگاه مطالبی مطرح شد. همچنین فاضلاب دانشکده نور و بررسی چگونگی سیستم آن نیز مورد توجه قرار گرفت.
سپس از سوی رییس دانشگاه و معاون پشتیبانی و منابع انسانی مقرر شد اقداماتی که در خصوص تصفیه فاضلاب آشپزخانه و دفع پسماندهای آزمایشگاه ها و ... صورت گرفته و نیز اطلاعات مربوط به بخش های مختلف دانشگاه مانند برق اضطراری، مستندسازی و مانیتورینگ شود و به صورت مستمر اطلاعات آن چک شود.
در پایان این نشست رییس دانشگاه بر ضرورت ارتباط تنگاتنگ میان شورای HSE با شورای سبز دانشگاه تاکید کرد.


24 شهریور 1397 / تعداد نمایش : 2314