متن کامل خبر


 
سفیر کشور سوییس از دانشگاه تربیت مدرس بازدید کرد

خلاصه خبر: مارکوس لایتنر، سفیر کشور سوییس به همراه کنسول علمی آن کشور در ایران، روز سه شنبه 13آذر ماه ضمن بازدید از دانشگاه تربیت مدرس در نشستی با رییس دانشگاه، زمینه های مشترک همکاری علمی بین دو کشور را بررسی کردند.

در این نشست که با حضور رییس دانشگاه، دکتر سعیدی مدیر دفتر همکاری های علمی بین المللی، دکتر شرافت مشاور رئیس در امور بین الملل، دکتر سیفی رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شبکه¬های قدرت و دکتر جوان عضو هیات علمی گروه فیزیولوژی برگزار شد، دکتر شرافت با یادآوری بازدید دکتر احمدی از دانشگاه هایETH، EPFL، و بنیاد علم سوییس که در سال95 صورت گرفت اظهار داشت: دکتر پاتریک ابیشر رییس اسبق EPFL ، این دانشگاه را با وجود جوان بودن به یکی از بهترین دانشگاه ها در سطح استانداردهای جهانی تبدیل کرد بنابراین تجربیات دکتر ابیشر در ساماندهی سیستم دانشگاهی می تواند برای دانشگاه های ایران و دانشگاه تربیت مدرس بسیار مفید باشد. وی به صورت اولیه برای حضور در ایران جواب مثبت دادند اما پس از تحویل پست ریاست EPFL این سفر محقق نشد. امیدواریم سفارت سوییس وی را برای حضور در ایران تشویق کند.
سفیر سوییس در تشریح رویکرد همکاری های علمی کشورش گفت: رویکرد همکاری علمی در سوییس همکاری از پایین به بالا است و حمایت مالی نیز در این سطح صورت می¬گیرد. در واقع دانشگاه ها باهم در حوزه های پژوهشی مرتبط دارای تعامل هستند و این دانشگاه ها لینک های ارتباطی برقرار می کنند. ما نیز رویکرد ارتباط افراد با یکدیگر را تشویق می¬کنیم. این رویکرد، رویه ای رقابتی است و رویکرد برد-برد محسوب می شود.
وی ضمن اشاره به نتایج مناسب همکاری های علمی بین دو کشور ایران و سوییس خاطر نشان کرد: امضای تفاهم نامه شاید برای تسهیل فعالیت ها کمک کند ولی هدف اصلی نیست. عنصر مهم در همکاری استقلال است و رویکرد پایین به بالا اولویت های همکاری را به ما نشان می دهد همچنین حمایت از انجام فعالیت ها در حوزه علم، فناوری و نوآوری در حال افزایش است.
لایتنر از دعوت هیأت ایرانی به منظور سفر به سوئیس در ماه مارس 2019 و ملاقات محققان دانشگاهی دو کشور و بازدید از بنیادهای بین المللی علمی خبر داد و افزود: در خصوص همکاری علمی با ایران دارای دو میز همکاری در حوزه های پزشکی و غیر پزشکی هستیم و این دو میز هماهنگ کننده امور همکاری علمی می باشند و موارد همکاری را اطلاع رسانی می کنند.
وی به برگزاری کنفرانس عدالت ترمیمی در دانشگاه تربیت مدرس اشاره کرد و از حوزه علوم انسانی به عنوان یکی از حوزه های مورد علاقه جهت همکاری های علمی نام برد.
در این نشست دکتر احمدی از آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای برگزاری دوره های تحصیلی در برخی رشته ها به زبان انگلیسی خبر داد و دکتر جوان نیز ضمن معرفی گروه فیزیولوژی دانشگاه به فعالیت های گروه در حوزه علوم اعصاب، فعالیت های بین المللی در قالب برگزاری چندین دوره موفق مدرسه علوم اعصاب و به ویژه همکاری با اعضای هیات علمی دانشگاه های سوییس اشاره کرد.
در ادامه این نشست دکتر معراجی مسئول میز همکاریهای ایران و سوییس در دانشگاه¬های زیرمجموعه وزارت بهداشت همکاری طرفین را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در خصوص حمایت از انجام پروژه های مشترک می توان به طرح SEED Money اشاره کرد که در سال اول اجرایش 16 طرح پذیرفته شد و برای حمایت از هر طرح 20 هزار فرانک تعلق می گیرد.
نشست مذکور با بازدید از آزمایشگاه فیزیولوژی دانشکده علوم پزشکی و بدرقه رسمی میهمانان پایان یافت.


17 آذر 1397 / تعداد نمایش : 1843