متن کامل خبر


 
بررسی وضعیت مرکز مطالعات آفریقا در نشست شورای دانشگاه

خلاصه خبر: نشست شورای دانشگاه با حضور رییس، معاونان و روسای دانشکده ها، سوم دی ماه در سالن شورا برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر احمدی رییس دانشگاه در سخنانی از موافقت تاسیس مرکز آموزش زبان فارسی از سوی وزارت علوم خبر داد و گفت: این مرکز باب جدیدی را برای آموزش زبان فارسی به غیر ایرانیان باز خواهد کرد و زمینه توسعه روابط بین الملل و توسعه پذیرش دانشجویان غیر ایرانی را فراهم می کند.
وی در ادامه در خصوص کمیته های دانشکده ای انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه توضیح داد و گفت: 3 دانشکده کشاورزی، فنی و مهندسی و مهندسی شیمی با تشکیل کمیته های دانشکده ای، مراسم دعوت از فارغ التحصیلان خود را برگزار کردند که موتور توسعه همکاری با فارغ التحصیلان خواهد بود و با کمک این کمیته ها استفاده از ظرفیت های آموزشی، پشتیبانی، مادی و معنوی از فارغ التحصیلان میسر می شود.
وی از همه دانشکده ها خواست کمیته های فارغ التحصیلان خود را تشکیل دهند تا بتوان مجمع عمومی بزرگ فارغ التحصیلان را که از گروه های منتخب دانشکده ها تشکیل می شود، سامان دهیم و کارهای بزرگی که در طرح تحول دانشگاه تعریف شده است، محقق شود.
در ادامه موضوع مرکز مطالعات آفریقا از سوی رییس دانشگاه مطرح شد.
دکتر احمدی در این باره اظهار داشت: حدود 3 سال قبل گزارشی مطرح شد که این مرکز پس از حدود 15 سال فعالیت خود به حالت رکود رسیده و با توجه به قطع پشتیبانی مالی وزارت امور خارجه و نبود افرادی در دانشگاه در حوزه تخصصی امور آفریقا این مرکز به حالت تعلیق درآمد.
وی افزود: شورای مراکز، شاخص هایی را تعریف کردند که بر اساس آن شاخص ها، مراکز ارزیابی شوند و مرکز مطالعات آفریقا جزء مراکز ضعیف شناخته شد. در حال حاضر با گذشت حدود 3 سال از تعلیق این مرکز بر اساس ارزیابی ها تصمیم بر تعطیلی این مرکز گرفته شده و این موضوع در کمیسیون دائمی هیات امنا نیز تایید شده است تا دانشگاه منابع و امکانات خود را صرف مراکزی نماید که در راستای نیاز جامعه و کشور هستند و تقاضا و مشتری از بیرون دارند.
در ادامه دکتر غلامحسین زاده رییس دانشکده علوم انسانی در سخنانی گفت: با بررسی های صورت گرفته متوجه شدیم این مرکز پتانسیل های لازم را دارد و می تواند مجددا احیا شود و در این راستا تفاهم نامه ای با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی امضا شده و بر آن اساس دبیرخانه گفتگوی فرهنگی ایران و آفریقا را در دانشگاه تاسیس کردیم.
ما باید فرصت های ارزشمندی که در قاره آفریقا وجود دارد را استفاده کنیم و مرکز مطالعات آفریقا می تواند این ظرفیت را برای دانشگاه ایجاد نماید.
در ادامه پس از اظهار نظرهای اعضای شورا و بررسی موضوع، مقرر شد انحلال این مرکز تا یکماه آینده به تعویق بیفتد و موضوع فعالیت این مرکز در صورت جذب پشتیبان جدی مالی و توجه به نیاز جامعه و جذب افراد کلیدی در جهت فعالیت در حوزه تخصصی آفریقا، دوباره در شورای دانشگاه مطرح شود.


5 دی 1397 / تعداد نمایش : 2637