متن کامل خبر


 
دانشجویان دکتری منتظر دریافت پذیرش مقاله، اخراج نمی شوند

خلاصه خبر: نشست شورای دانشگاه با حضور رییس، معاونان و روسای دانشکد ها پانزدهم بهمن ماه در سالن شورا برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر احمدی رییس دانشگاه با تبریک ایام الله دهه فجر به تحوات جامعه طی 40 سال اخیر اشاره کرد و گفت: طی 40 سال اخیر تحولات بزرگی در جامعه ایران رخ داده که مشکلات اقتصادی و تحریم ها و مسائل روزمره نباید ما را از این دستاوردها غافل کند.
رییس دانشگاه گفت: بر اساس گزارش سازمان ملل که هر ساله در مورد وضعیت کشورهای مختلف ارائه می شود، شاخص توسعه انسانی در ایران که ترکیبی از امید به زندگی، سواد بزرگسالان، مسائل مربوط به بهداشت و سلامت و ... است طی چند دهه اخیر بالاترین رشد را داشته است که این امر حاصل بیداری اجتماعی و فرهنگی بر پایه ایمان مذهبی است.
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران صرفا یک انقلاب سیاسی نبود بلکه یک تحول در نگرش فلسفی و بینش عقیدتی و دخالت ایمان مذهبی در زندگی اجتماعی بود که آثار آن بسیار وسیع بوده و امروز ما خودباوری و توانمندی خوبی در جامعه و در میان نسل جوان می بینیم و این باور که ما امکان رقابت با بزرگترین قدرت های اقتصادی و صنعتی را داریم در جامعه ایجاد شده است که قبل از انقلاب مصداق آن را نداشتیم.
دکتر احمدی تصریح کرد: با وجود دشمنی های بسیار از سوی کشورهای توسعه طلب و تحریم ها و مشکلاتی که با آن مواجه هستیم توانمندی که ملت ایران و به ویژه جامعه دانشگاهی از خود نشان داده است بسیار حیرت انگیز است برای مثال دانشگاه تربیت مدرس در رنکینگ جهانی در رتبه 400 تا 500 دنیا می باشد که در مقایسه با سایر دانشگاه های اروپایی که در همین رتبه قرار دارند از امکانات و بودجه و توان ارتباطی بسیار کمتری برخوردار است و با وجود کمبود ها و تحریم ها توانسته با حدود یک چهلم بودجه آنان، دستاوردهای مشابهی را در حوزه علم و فناوری و نوآوری به دست آورد.
وی افزود: ما باید توشه و توان خود را بهتر بازشناسی کنیم البته در کشور مشکلات زیادی از نظر ساختار، نظام آموزش و پرورش، روش های مدیریتی، مسائل اقتصادی و ... وجود دارد که حل این مشکلات بر عهده متفکران و دانشگاهیان است تا برای آن چاره ای بیندیشند.
رییس دانشگاه خاطر نشان کرد: نسل جدید ما توانمندی بالای دارند و نیاز به تزریق امید، تفکر خلاق و تشویق و پشتیبانی در آن ها به شدت احساس می شود و روسای دانشکده ها و اساتید باید این مسئولیت اجتماعی را بر عهده بگیرند و شاهد ابتکارات دانشکده ها برای هدایت و پشتیبانی و تزریق امید و اتحاد به آینده برای دانشجویان و جوانان جامعه باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن بیان اخبار دانشگاه طی دو هفته اخیر به جلسات خوشه های علمی که در دانشگاه برگزار شده اشاره کرد و گفت: خوشه ها یا کمیته های علمی در دانشگاه باید برای حل مشکلات و معضلات جامعه مانند مسائل اقتصادی، مسائل مربوط به آب و محیط زیست، سرمایه اجتماعی و ... پیشنهاد ارائه دهند و نشست های تخصصی را در مورد نیازها و مشکلات جامعه برگزار کنند تا با کمک دانشکده ها شرایط پشتیبانی و همفکری بیشتری فراهم شود و نتایج آن برای تصمیم سازی کشور موثر واقع گردد.
وی در ادامه به مصوبه دانشگاه در خصوص مهلت تحصیل و اخراج برخی از دانشجویان اشاره و تصریح کرد: این مصوبه با همکاری آموزش و پژوهش دانشگاه شکل گرفته تا به دانشجویان دکتری که به دلیل اتمام مهلت تحصیل و انتظار برای پذیرش مقاله اخراج می شدند، فرصت داده شود تا با کلمه اخراج در پرونده خود مواجه نشوند زیرا ضمن داشتن آثار منفی روانی برای آنها و خانواده آنان، ناامیدی و افسردگی را در میان این دانشجویان در پی خواهد داشت.
وی افزود: در حال حاضر این مصوبه از دانشکده علوم پزشکی آغاز شده تا دانشجویانی که با رضایت و پشتیبانی استاد راهنما تا پایان ترم دهم شرایط پیش دفاع موفق را برای رساله خود فراهم کرده باشند و بتوانند پیش دفاع را حداکثر تا ترم دهم به انجام برسانند و نیز مقاله را با تایید استاد ارسال کرده باشند، بتوانند برای زمانی که برای دریافت پذیرش مقاله منتظر هستند از دانشگاه به صورت غیر موظف جدا شوند تا پذیرش مقاله آنان تایید شده و با مهیا شدن شرایط، حداکثر تا ترم 13 فرصت دارند از مقاله خود دفاع کنند و فارغ التحصیل شوند و طی این مدت به جز ترم آخر از پرداخت شهریه معاف خواهند بود.
وی تاکید کرد: این امر کمک خواهد کرد تا دانشجویان به خاطر انتظار برای پذیرش مقاله اخراج نشوند و مقرر شد پس از اعمال این مصوبه در دانشکده علوم پزشکی در سایر دانشکده ها نیز تسری یابد.
در ادامه اعضای شورا به بیان نظرات و دیدگاه های خود در خصوص مسائل مطرح شده و موضوعات جاری دانشگاه پرداختند.


24 بهمن 1397 / تعداد نمایش : 1910