جلسه دفاع از پایان نامه: خانم سمیه رفیعی: مهندسي فرآیند
خلاصه خبر: کپسوله کردن روغن مورینگا توسط ژلاتین و سدیم آلژینات به عنوان کپسول خوراکی و دارویی، و افزایش زمان نگهداری و پایداری
چکیدهاغلب روغن های خوراکی در عین سودمند بودن برای سلامتی، از نظر شیمیایی ناپایدار بوده و نسبت به عواملی مانند اکسیژن، نور، رطوبت و دما حساس هستند. به همین دلیل، میکروکپسوله سازی مواد فعال و بهبود راه های انتقال آنها باید در جهت پایدارسازی روغن صورت پذیرد. از طرف دیگر، پلیمرهای محلول در آب نمی توانند به عنوان پوسته در فرآیند کپسوله سازی داروهای چربی دوست به کار روند. برای حل این مشکل، روغن مورینگا که دارای ویتامین های ضروری، اسیدهای چرب و دیگر مواد مغذی طبیعی است به عنوان حلال این داروهای چربی دوست استفاده میگردد. پژوهش حاضر به مطالعه سنتز کوآسروات ژلاتین و سدیم آلژینات و کپسوله سازی روغن مورینگا در این سیستم پلیمری می پردازد. همچنین در این پژوهش، بر روی پارامترهای متفاوت واکنش مانند pH ،نسبت پلیمرهای تشکیل دهنده و غلظت کراس لینکر در جهت دستیابی به بازده بالاتر تولید بهینه سازی انجام شده است. نتایج نشان داد که نسبت بهینه ژلاتین به سدیم آلژینات و همچنین مقدار pH ،به ترتیب 3 و 5/3 می باشد. لازم به ذکر است که ساختار دیواره میکروکپسول ها به وسیله گلوتارآلدهید شبکه سازی شده است. نتایج آنالیز میکروسکوپ نوری نشان داد که اندازه میکروکپسول ها با کاهش مقدار روغن، پلیمر و کراس لینکر کاهش می یابد. همچنین، بازدهی کپسوله سازی به وسیله افزایش مقدار کلی روغن افزایش می یابد و از طرف دیگر موجب ازدیاد روغن موجود بر روی سطح میکروکپسول ها میگردد. 2 دی 1398 / تعداد نمایش : 1216
|